Системите за Видеонаблюдение

са изключително популярни от създаването им. През последните години се превърнаха в изключително достъпни. Това ги направи задължителни за много типове обекти. Например няма бензиностанция или магазин без такава система. За банки, банкови офиси и финансови институции са задължителни. Всички инсталации за видеонаблюдение се състоят от няколко основни компонента независимо дали системата е аналогова или IP. Все още аналоговите системи за Видеонаблюдение са доста популярни и намират приложение. Дори в определени случаи са предпочитани. Например за външни камери за периметрова охрана. Според някои специалисти са предпочитани аналоговите камери понеже е невъзможно през кабелите на камерата да се компрометират наличните записи в записващите устройства на системата. Докато при IP решенията теоретично през LAN кабела на камерата (която е мрежово устройство като всички останали в системата) може да се напрвави връзка със софтуера управляващ наличните записи.

           От гледна точка на качеството на видео изображението и видеовъзпроизвеждането, аналоговото видео наблюдение вече притежава изключително развити характеристики. Например резолюция от 4К-8Mpx. и запис с до 10 кадъра в секунда при тази резолюяция. Самите камери имат вградени функции подобряващи качеството на изображението. Например WDR-нормализиране на силно осветените или затъмнени участъци от картината. BLC,HLC – Нормализиране на осветеността от силно светещи или отразяващи светлина елементи, например светещи фарове на кола. AGC-поддържане на нормална амплитуда на сигнала и много други.

           Записващи устойства

           Видео записващите устройства също са снабдени с широк набор от функции. Например запис при засичане на движение или по зададен график или комбинации. Алармиране чрез активиране на сигнали към други инсталации или чрез изпращане на е-mail. Отдалечен достъп през интернет и други. Голямо предимство на съвременните Аналогови системи за видеонаблюдение е че те лесно могат да послужат за модернизиране на стари системи без да се подмня кабелната инсталация в обекта.

           При големи разстояния между записващото устройство и видеокамерите аналоговото видеонаблюдение е по подходящ вариант т.к. е възможно да се предава сигнал на разстояние до 700м. по коаксиален кабел Аналоговото видео наблюдение осигурява високо ниво на взаимозаменяемост на компонентите на системата като заедно могат да работят много различни модели и марки устройства. За система с, например 200 или по вече камери е изключително важна взаимозаменяемостта с което се гарантира възможността за поддръжка на системата и постепенното и модернизиране през годините на експлоатация.

           Системите които ние от „И Ай Ес“ ЕООД, изграждаме са, почти винаги с активно оборудване на фирма „Dahua“ с твърди дискове от „Western Digital“ или „Seagate“ които са утвърдени производители на висококачественни компоненти с което нашите системи са с високо ниво на качество и надеждност.

Call Now Buttonтел. обаждане