Домофонните системи

може би са най не популярните от всички електрически инсталации и системи. Въпреки слабия интерес към тях те са неизменна част от ежедневието ни в градската среда.  Домофонни системи на практика дори и в днешния свят с мобилни телефони и интернет се използват непрекъснато. За строителните инженери и архитектите никога не е стоял въпросът дали да се инсталира домофонни системи. По тази причина, производителите на системи непрекъснато разработват различни варианти на системи и устройства с цел по добра реализация на пазара.

          Въпросите свързани с внедряването на нова система е дали тя да е Аналогова, Цифрова или IP. Освен това тя може да е аудио или комбинирана с Видео. Също с възможност за достъп с безконтактни карти и чипове или с цифров код или пръстов отпечатък. С меню за избор на абонати или с отделни бутони, с приложение за smart устройства. С панели за няколко входа и връзка през охранителен персонал, с няколко вътрешни устройства за всеки абонат.

          Аналогови аудио домофонни системи

           Най голям брой от инсталираните системи са тези с аудио комуникация и с аналогов или цифров начин на работа. Аудио системите са с доста опростена конструкция. Това ги прави едновременно най надеждни и с най нисък ценови клас на пазара. Съществуват много аналогови аудио системи които работят по вече от 10-15 години без настъпили повреди. Също за голямо предимство на аналоговите системи се считат бутониерите с отделен бутон за всеки абонат с място за етикет до всеки бутон. На практика бутониерите са емблема на домофонните системи.

           Производителите които предлагат подобни системи са десетки в това число няколко Български, Италиански, Полски, Китайски, Испански и др. Избора на производител и модел на домофонна система зависи единственно от клиента като в нашата работа ние се стремим да предоставим, възможно най подробна информация за предлаганото оборудване (брошури, каталонжни данни, site на производителя), естественно и нашето мнение на база на натрупания опит като техници на тези системи. Много често се налага внедряването на нова система в съществуваща сграда.

            Почти винаги, когато сградата е имала стара домофонна система от преди 20 и по вече години, кабелната инсталация може да се използва. Това е изключително удобно за панелни блокове, т.к. не е необходимо да се инсталират нови кабели на площадките на етажите защото кабелите към апартаментите са изправни и могат да се използват. Единични са случаите в които се налага инсталирането на нови кабели в сгради в които е имало домофонна система.

Call Now Buttonтел. обаждане